Wij hopen begin 2022 op een nestje blonde pups.

Wat kun je van ons verwachten?

Van ons kun je verwachten dat we er alles aan gedaan hebben om een zo goed en gezond mogelijk nestje te fokken.

Wij fokken volgens de regels van zowel de Labradorkring Nederland als de Nederlandse Labradorvereniging. Dat houdt onder andere in dat beide ouderhonden vrij moeten zijn van gebreken op het gebied van ogen, ellebogen (ED) en heupen (HD) en een stamboom hebben. Verder doen we zelf nog uitgebreid aanvullend DNA-onderzoek naar o.a.PRCD Pra, EIC en HNPK . 

Om te kijken of beide ouders aan de exterieure eisen voldoen, moeten ze op ten minste 2 shows de uitslag zeer goed of uitmuntend hebben gekregen.

De uitslagen van deze onderzoeken kun je uiteraard inzien. Verder is voor ons het karakter van beide ouderdieren erg belangrijk en selecteren we daar ook nog op.

Het feit dat we zorgvuldig fokken en zoveel mogelijk uit proberen te sluiten, geeft helaas nooit garanties.

De pups groeien gezellig bij ons in de huiskamer op, zodat ze van begin af aan wennen aan huiselijke geluiden, knuffelen en mensen om hen heen. Het socialiseren begint bij ons thuis al. Vanwege de liefde waarmee wij fokken, geven we nooit zomaar een pup aan iemand mee. We moeten het gevoel hebben dat de pup een geweldig leven bij zijn nieuwe baasje gaat hebben.

 

 

Wat verwachten wij van de pupkoper?

Wij verwachten van de pupkoper dat hij zich goed heeft verdiept in de komst van een labradorpup.

Een hond kan na enkele weken best even alleen zijn, maar geen hele dagen. Begin daarom niet aan een pup als je (beiden) fulltime werkt. 

We vinden het belangrijk elkaar te leren kennen, maar ook dat je betrokken bent bij het opgroeien van de pups. Daarom is het fijn om een paar keer te komen kijken vanaf het moment dat de pups ongeveer 4 weken oud zijn.

Vanaf het moment dat de pups mee naar huis gaan verwachten we dat ze kwaliteitsvoer krijgen en dat het nieuwe baasje zeer voorzichtig is met de nog kwetsbare gewrichten van het pupje. D.w.z. geen gladde vloeren in huis (of kleden neerleggen), niet apporteren, niet in- en uit de auto springen en niet wandelen op rul zand tijdens het eerste jaar.

Tot slot verwachten we dat je investeert in het opvoeden van de pup, zodat hij inderdaad een geweldig en liefdevol leven zal hebben en jullie van elkaar kunnen genieten!

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb