Een labrador is een prettige gezinshond. Een labrador is intelligent, aanhankelijk en vriendelijk, waardoor hij goed is op te voeden. Als een labrador voldoende beweging krijgt, waarbij hij los kan lopen en lekker kan rennen, is het een rustige huishond, maar getraind en als jachthond is hij ook geweldig!

Realiseer je bij het aanschaffen van een pup wel de volgende zaken:

*Een pup voed je niet in een paar weken op. Dat gaat met kleine stapjes en soms zelfs even een stapje terug. Voor een hond echt goed is opgevoed, ben je zo 1-2 jaar verder. Wij adviseren in ieder geval een puppycursus en een vervolgcursus te doen. Met een doses geduld, liefde en nog meer geduld kom je een heel eind.

*Een hond haart en een labrador is daarnaast 2x per jaar in de rui. Je moet het dus niet erg vinden om overal in huis haren te vinden of iedere dag extra te stofzuigen.

*Labradors eten graag, ook van straat.

*Labradors drinken niet, maar slobberen.

*Labradors zijn waterhonden en springen zodra ze kunnen in een (modderige) sloot. Daarna schudden ze zich graag bij hun baasje uit.

*Een hond kost ook naast de aanschafkosten geld. Voer, speeltjes, hondentraining, dierenartskosten, ziektekostenverzekering en pension zijn niet goedkoop. Houd daar rekening mee.

*Een hond heeft beweging nodig, ook als je  moet werken of als het slecht weer is. Als een hond niet genoeg beweging krijgt (denk aan minstens een uur per dag), kan hij in huis gaan slopen of andere gedragsproblemen krijgen.

*Kinderen willen graag een hond, maar kunnen nooit de verantwoording voor een hond krijgen. Schaf een hond nooit aan, omdat de kinderen het graag willen, je moet het echt zelf ook heel graag willen. Uiteindelijk is de volwassene verantwoordelijk voor de hond.

*Een pup lijkt voor kinderen heel leuk, maar kleine kinderen kunnen het ook heel eng vinden. Onze kinderen (toen nog in de peuter-/kleuterleeftijd) zaten in het begin met opgetrokken beentjes op de bank, omdat de pup hun wiebelende teentjes zo leuk vond. Pups hebben scherpe tandjes en willen graag spelen met alles wat beweegt. Zo zijn voeten, handen, paardenstaarten, kuiten en schoenveters erg grappig om mee te spelen.

* Een pup is maar heel kort het schattige pupje van de foto. Een labrador groeit in het begin vaak een kilo per week en na een paar maanden heb je al een grote hond in huis. Een labrador van een jaar oud, weegt al snel 30 kilo.

*Het eerste jaar groeit de pup hard. De gewrichten zijn nog niet volgroeid en daardoor kwetsbaar. Trappenlopen, gladde vloeren, apporteren en rul zand zijn daardoor het eerste jaar uit den boze. Met een strandwandeling moet je dus ook echt wachten tot na de eerste verjaardag.

 

Dit zeg ik uiteraard allemaal niet om je te ontmoedigen, maar denk goed na of je dit allemaal ziet zitten. Een hond koop je voor het leven en labradors kunnen 10-15 jaar oud worden.  Het zou verschrikkelijk zijn als hond en baasje aan elkaar gehecht zijn geraakt en de hond daarna herplaatst moet worden. 

Als je het allemaal wel ziet zitten, ben je bij ons aan het juiste adres en is de labrador een vriend voor het leven!

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb